Ružomberský hlas
  • Štvrtok 26. december 2024
  • 0:0:0
  • Online:

(čítanie+) „Toto je tradičná koliba. Vyzerá to tu dosť dobre. A nie je to len jedna koliba, ale viacero objektov v tradičnom štýle. Niečo ako kolibový komplex pre turistov.“ Strýco Filip (vlastným menom Filip Tóth) je najmä medzi mladšou generáciou veľmi známy a obľúbený moderátor, komik a rečník. Na portáli Startitup má vlastnú reláciu Strýc Food, v ktorej hodnotí vlastným úsudkom reštauračné zariadenia po Slovensku, vždy na stanovenú tému.

22. apríla zverejnil na YouTube ďalší diel, v ktorom sa aj s kameramanom vybrali osobne navštíviť a ukázať divákom päť vybraných kolíb na Slovensku. Pre okres Ružomberok je mimoriadne potešiteľné, že dve z nich sú práve v dolnom Liptove.

V Salaši Krajinka nepochodili. „Nemôžeme tam nakrúcať. Nevyhnali ma hnusne,“ utrúsil v relácii. A pokračoval: „Nemali sme si kde sadnúť, čiže to bude dosť dobrá koliba. Pani nebola nepríjemná, len povedala, že nie, že nakrúcať si neprajú. Tak ideme ďalej...“

Ďalšia zastávka Strýca Filipa bola tiež u nás, už bližšie pri meste. Koliba u dobrého pastiera, Čutkovská dolina (Čremošná ul.). Prvé slová moderátora ste si mohli prečítať v úvode tohto príspevku.

V podniku si objednali citronádu, a na odporúčanie čašníčky Jahňacie stehno s bryndzovými špecialitami (19,60 eur). Okrem pečeného mäsa sa tam podľa ponuky nachádzali bryndzové halušky a domáce pirohy so smotanou.

Na otázku redaktorov, či má areál vlastnú bryndzu či mlieko, čašníčka odpovedala: „Bohužiaľ, nie. Pri tom množstve ľudí, ktorí k nám chodia, by to ani nebolo možné. Dávame si však záležať na tom, aby sme používali suroviny od lokálnych dodávateľov. Máme napríklad bryndzu zo Stankovian, alebo výborné kyslé mlieko od vychýrenej pani Remeňovej z Ružomberka. To vám určite odporúčam ochutnať.“

Keď im na stôl priniesli objednané jedlo, Strýco Filip skonštatoval: „To je bomba. Krásne to vonia. Bryndzové pirohy voňajú aj chutia len po bryndzi. Je to výborne dochutené, netreba to dosoliť. Je to neuveriteľné. Keby sme chceli polemizovať o tom, či je to polotovar – ako v niektorých reštauráciách – tak by sa mohlo stať to, že nás zavrú do blázinca.“

Pirohy sú výborné, cesto je tuhšie, aby udržalo tú bryndzu, pokračoval. „To jahňacie mäso je skvelé, odpadávam z toho. Je iné ako hovädzie. Je to pomaly pečené, čisté mäso. A halušky? Sú tuhé, neexistuje ani náznak toho, žeby boli rozvarené, sýta chuť bryndze. Je to spolu neuveriteľné. Prostredie na jednotku, ide nálepka. Interiér nálepka, obsluha nálepka. Toľko nálepiek tu ani nemáme.“

 Aby sme uviedli do obrazu ľudí, ktorí reláciu nepoznajú, aktéri a produkcia odovzdajú každej prevádzke, kde im chutilo, nálepku „Strýc Food – vyhrotené“. Pri Kolibe u dobrého pastiera nielenže ani sekundu neváhali, ale boli z návštevy tohto podniku doslova uveličení.

 V záverečnom hodnotení prišli príjemné prekvapenie pre Ružomberok, pre areál v Čutkove. Uvádzame ho v plnom znení od moderátora: „Víťazom testu sa stáva Čutkovská dolina a Koliba u dobrého pastiera. Bolo to najlepšie. V tomto salaši mi všetko chutilo najviac. Je to ako zábavný park v tradičnom slovenskom štýle. Každému odporúčam, nech tam ide vyskúšať halušky, alebo hocičo iné. Je to tam vyhrotené a dávam im 10 bodov z možných 10.“

 Za týždeň od uverejnenia tejto časti relácie na YouTube diel zaznamenal takmer 140 tisíc zhliadnutí. Ide o najpopulárnejšiu gastronomickú reláciu na Slovensku v internetovom priestore.

 To, ktoré koliby produkcia relácia navštívi, nevyberajú náhodne, ale podľa odporúčaní a komentárov................


(celý článok si môžete prečítať v Ružomberskom hlase č.9/2023 | Symbol "Čítanie +" znamená, že kompletný príspevok je okrem tlačenej verzie RH k dispozícii v PDF verzii len pre predplatiteľov RH)

Galéria

divider

Vyhľadávanie

Štvrtok 26. december 2024
0:0:0
Online: