V rubrike Takto chutí Ružomberok budeme postupne predstavovať a hodnotiť naše kulinárske zážitky z reštauračných zariadení v meste. Pôjde o naše subjektívne názory, riadne podpísané. Rovnako aj hodnotenie daných podnikov je pochopiteľne subjektívne, vytvorené na základe našej vlastnej návštevy či priamej skúsenosti s jedlom konkrétneho zariadenia.
Len nedávno otvorili v centre Ružomberka na Mostovej novú reštauráciu Bonsai. Na Google má impozantné hodnotenie 4.8 (155 recenzií), takže sme očakávali kvalitný kulinársky zážitok po všetkých stránkach.
Po príchode do reštaurácie (sídli v priestoroch bývalej Ľudovej banky) nás prekvapil nádherný interiér. Skutočne krásny, moderne zariadený. Povedali sme si, asi bude naozaj pravda, že ide o gastronomický klenot, a že reakcie mnohých ľudí, ktorí tu už jedli, sú oprávnené.
Skutočne. Predstava príjemného posedenia s kamarátmi či známymi v útulnom prostredí, a navyše, v samom centre mesta, na pešej zóne, s priamym výhľadom na Mostovú, to je ten bonus, ktorý rozhodne pridáva reštaurácii Bonsai na hodnote.
Zamierili sme rovno k barovému pultu, pretože sme chceli jedlo so sebou. Od tohto momentu sme prevažne zažívali len sklamania. Hoci sme tam spomedzi zákazníkov boli po celý čas sami, čakali sme možno päť minút bez povšimnutia. V tom čase tam bolo možno päť, šesť čašníkov či obsluhy (reštaurácia bola riedko obsadená), nik sa nám nevenoval, nik sa ani len neopýtal, či môže nejako pomôcť, čo si chceme objednať.
Až potom na naše pripomenutie sa – „môžeme si objednať?“ – si konečne personál všimol, že sme tam. Objednávka bola rýchla, jarné závitky – vyprážané (s bravčovým mäsom) aj nevyprážané (kuracie) a ryža.
Zaplatili sme a čakali na jedlo. Prekvapilo nás, že hoci na ich vlastnej internetovej stránke majú uvedené, že závitky stoja necelé 2 eurá, my sme platili 3,20 eur (!) za jedno balenie, teda dva kusy.
Po rozbalení sme zistili, že závitky sú v porovnaní s ružomberskou konkurenciou nielen podstatne drahšie, ale aj menšie. Bohužiaľ, aj menej chutné. A ešte aj nakrájané. Nikto sa nás v reštaurácii nespýtal, či si prajeme závitky nakrájať. Objednali sme si závitky a nie „kúsky“, preto ich nakrájanie nebolo správne ani očakávané.
Nevyprážané závitky, kde mali byť podľa popisu krevety, rezance, zelenina a bylinky – boli studené. Nie teplé či vlažné, ale doslova studené, ako z chladničky. Nikde v popise nemá podnik túto skutočnosť uvedenú, znovu nás nik neupozornil – „pane, ide o studenú kuchyňu“. Navyše, možno sa nám to iba zdalo (to sotva), ale krevety sme tam hľadali márne...
Ryža bola ledva priemerná. Tešili sme sa na túto prílohu, pretože z ostatných podnikov ázijského typu v Ružomberku poznáme práve ryžu ako jednu z najkvalitnejších príloh. Ďalšie sklamanie, ktoré nás stálo 2,20 eur. Napriek tomu, že na stránke majú uvedenú cenu 0,90 eur.
Celkovo – ak máme byť úprimní, sklamanie. Interiér prekvapil, potešil, nadchol. Obsluha už menej, jedlo vôbec, ceny vysoké a nesedeli s hodnotami, uvedenými na ich vlastnej internetovej stránke. Malé závitky bez upozornenia (opýtania) nakrájané, jeden typ studené, čo sme vôbec netušili (nemali sme odkiaľ). Ryža priemerná.
Podnik sme navštívili 14.10.2024. Reštaurácia o našej návšteve nebola vopred informovaná. Úhradu za jedlo si redakcia hradila sama.
Celkové hodnotenie: 1/5 *****
Plusy: nádherný interiér, vkusne a moderne zariadený, rýchla príprava čerstvého jedla
Mínusy: pri bare sme 5 minút stáli úplne bez povšimnutia početnej obsluhy; rozdielne ceny na ich webstránke a v skutočnosti; závitky malé, bez upozornenia nakrájané, jeden typ navyše studené, u konkurencie sú väčšie a lacnejšie; ryža priemerná; vysoké ceny